29 mei 2012

EISLER-DAGEN

Hoort bij: muzieknieuws — nelly_admin @ 08:31

Op 6 september 2012 vindt in Berlijn de Hanns Eisler herdenking plaats.

Hij stierf op 6 september 1962.

De herdenking  wordt georganiseerd door de Internationale Hanns-Eisler Gesellschaft, tezamen met o.a. de Akademie der Künste Berlin.

Donderdag 6 september tot en met zaterdag 8 september vindt er een Symposium plaats, waar Eisler-deskundigen zullen spreken over diverse muzikale aspecten van zijn werk. Ondergetekende zal een referaat houden over de actualiteit van Eislers strijdliederen.

Er zijn bovendien chanson-avonden, concerten (o.a. een uitvoering van de Deutsche Sinfonie). In Postdam worden  films met Eisler-muziek vertoond.

Zie voor verdere informatie de website van IHEG: www.hanns-eisler.de

Nelly Koetsier

1 reactie »

  1. Ter informatie / Voor de volledigheid: inmiddels zijn in de Muziekbibliotheek van de Omroep zes autografen van arrangementen van strijdliederen van Eisler gevonden. Ze zijn (vrijwel zeker) geschreven toen Eisler in 1933 het VARA-ensemble De Flierefluiters dirigeerde. Het betreft het Mariannelied, De afscheidshymne (Méhul), De jonge garde, Volk, ontwaak!, De Socialistenmarsch en de Achturenmarsch. De partituren zijn door Eisler genoteerd, de partijen door een andere hand. De ‘maximale’ bezetting: 3 klarinetten, 2 saxofoons, 2 trompetten, trombone, tuba, slagwerk, banjo en piano. Werner Herbers is inmiddels op de hoogte.
    Jan Jaap Kassies, Muziekbibliotheek van de Omroep

    Reactie door Jan Jaap Kassies — 5 juni 2012 @ 11:37

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie

Gemaakt met WordPress